DKV llança “El día que acabamos con la contaminación”, un podcast especial de Voces Activistas en format relat de ficció

L'abril d'aquest any, l'asseguradora va donar la benvinguda als podcasts amb dos nous canals: “Voces Activistas i “DKV al oído”.

En aquest nou capítol, l'oient es veurà transportat a un hipotètic any 2099, en què la humanitat ha aconseguit superar els problemes relacionats amb la contaminació.

 

DKV segueix oferint noves maneres de comunicar el seu missatge activista de manera innovadora. Aquesta vegada ho fa a través d'un nou podcast de Voces Activistas en un format especial relat de ficció. Al capítol “El día que acabamos con la contaminación”, l'asseguradora ofereix un contingut innovador als oients del seu podcast que, a més d'entretenir, ajudi a seguir difonent el missatge d'activisme mediambiental.

El podcast de ficció està en auge al nostre país, i a DKV han volgut també endinsar-se en aquest gènere per traslladar així també el seu missatge activista en un format amè i ideal per explicar històries.

En el relat, disponible a les principals plataformes de podcasting i mitjançant una narració realitzada per actors, l'oient es veurà transportat a un hipotètic any 2099, en què la humanitat ha aconseguit superar els problemes relacionats amb la contaminació. Ho fa a través dels ulls d'Alicia, una nena que no sap què és la contaminació. El seu avi, que en el seu moment va ser una d'aquestes veus activistes que va lluitar pel planeta, li explica com la humanitat va aconseguir aquesta fita, que ens permet gaudir d'un futur esperançador en convivència amb la natura.

“El día que acabamos con la contaminación”, produïda i ideada per l'empresa Format Podcast, està disponible a Spotify, Apple Podcast, iVoox i Google Podcast, entre altres plataformes, i compta amb la veu dels actors Lucía Balas (Alicia), Luis Ignacio González (Miguel), Diego Nieto (veu de nen) i José Antonio González (Álex).

Luís Blanco és el responsable de producció i continguts a Format podcast: "els podcasts no només s'utilitzen per narrar la realitat o l'actualitat, sinó que últimament s'està experimentant molt amb la ficció sonora. A Espanya hi ha pocs exemples auspiciats per una empresa. El branded content és una forma d'arribar als usuaris i d'explicar-los històries que els entretinguin".

L'abril d'aquest any, DKV es va endinsar en el món dels podcasts amb dos nous canals. Amb “Voces Activistas”, DKV cerca expressar el seu activisme tot abordant les causes a què dona suport a través d'històries i utilitzant el diàleg per connectar amb els oients des de l'emoció. La companyia ja n'ha publicat 6 protagonitzats per: Lucía Galán, Paco Roncero, Carlos Ríos, Odile Rodríguez de la Font, Víctor Viñuales i Ramón Larramendi.

Amb “DKV al oído”, l'asseguradora regala als seus empleats un canal on poden trobar la informació més rellevant per a tots els empleats de l'empresa.

Per a Miguel García Lamigueiro, director de Comunicació i Negoci Responsable de DKV, “els podcasts s'han convertit en un format de gran èxit d'un temps ençà, per la comoditat que representa consumir continguts mentre fas qualsevol altra activitat, pel cansament d'estar tantes hores al davant de les pantalles i per la qualitat de les produccions que es generen a Espanya. Per a una marca com DKV, que necessita ser sempre a prop de les audiències i amb una estratègia molt basada en continguts de qualitat, explorar les possibilitats del podcast és obligat. Tant en comunicació interna com en comunicació externa”.

Activistes de la salut

El març de 2020, DKV va presentar el seu nou posicionament de marca “Activistes de la salut” en què apel·la directament a la societat a involucrar-se de manera directa en causes com la cura del medi ambient, la inclusió de les persones amb discapacitat, l'alimentació saludable, la lluita contra l'obesitat infantil i el benestar de la dona.

Des de fa temps, DKV impulsa iniciatives relacionades amb aquestes causes per divulgar i promoure accions que millorin la salut i el benestar de les persones i del planeta. Projectes com ara #LaHoraDeCuidarse amb el Club de les Malasmadres, que promou que les dones dediquin temps a la seva atenció personal; #DKVapptívate de prevenció de l'obesitat infantil; l'Observatori DKV de Salut i Medi Ambient i la Fundació Integralia DKV en són uns bons exemples.

Tanmateix, la companyia asseguradora va un pas més enllà i es converteix en activista amb aquest nou posicionament agosarat, directe i amb un to més reivindicatiu que recorda que «el moment d'actuar és ara».

A Espanya, DKV està implantat en tot el territori nacional amb una àmplia xarxa d'oficines d'assegurances de salut (https://dkv.es/particulares) i consultoris, on treballen gairebé dos mil empleats, que donen servei a més de dos milions de clients.

Veus activistes