DKV guardona la fotògrafa Ana Palacios en la 1a edició del concurs "f/DKV Aragó a la fotografia amb causa"

L'artista ha guanyat pel projecte “Armonía”, un assaig de fotografia documental que explora la vida als santuaris d'animals.

DKV premia a la periodista i fotògrafa documental saragossana Ana Palacios pel projecte “Armonía” en la primera edició del concurs "f/DKV Aragó a la fotografia amb causa".

El jurat, format per Miguel García, director de Comunicació i Negoci Responsable de DKV, Alicia Ventura, comissària i assessora del Programa Artèria DKV, i pels fotògrafs Chema Conesa i Ángel Marcos, ha basat la seva decisió en “la brillant construcció estètica del relat fotogràfic, pel discurs original i respectuós cap a l'entorn natural i la vida animal, per la seva mirada precisa i empàtica a diferents opcions de vida”.

Amb "f/DKV Aragó a la fotografia amb causa", l'asseguradora vol premiar el millor projecte presentat per un fotògraf aragonès sempre que se centri en aspectes relacionats tant amb la salut del planeta com amb la salut individual, destacant discursos al voltant de la dona, la discapacitat, l'alimentació i l'obesitat infantil i el medi ambient. En la segona edició d'aquests premis podran presentar-se candidats de tot el territori espanyol.

Ana Palacios rebrà una dotació econòmica de 4.000 € (IVA inclòs), la producció d'una exposició individual que tindrà lloc durant la segona quinzena de desembre de 2021 (Centre de fotografia amb causa) i una publicació sobre el projecte.

El projecte guanyador, titulat "Armonía" (nom d'una de les protagonistes del projecte), és un assaig de fotografia documental que explora la vida als santuaris d'animals. Espais dedicats a la protecció i la cura d'animals rescatats, en la seva majoria, de la indústria de la ramaderia intensiva. Al darrere d'aquests indrets hi ha no només una filosofia de conservació mediambiental, sinó una nova proposta de relació entre humans i natura basada en el respecte als animals.

Aquest projecte explora i documenta alternatives d'interacció amb l'entorn, basades en formes de vida més sostenibles, més respectuoses amb els animals i que milloren la salut del planeta en el seu conjunt. Es tracta d'un treball fotogràfic que cerca abordar el tema des d'una mirada diferent i profunda, relatant en imatges la vida als santuaris des de dins i donant veu als seus protagonistes: una nova narrativa que permeti, a través de les fotografies, acostar a la ciutadania les realitats quotidianes dels santuaris d'animals.

Ana Palacios és periodista i fotògrafa documental, i el seu treball sobre cooperació per al desenvolupament ha estat publicat a tot el món en mitjans com: National Geographic, The Guardian Weekend Magazine, Al Jazeera, BBC, New Internationalist, 6 Mois, Die Zeit, Stern, Der Spiegel, Het Blad, Terra Mater, Days Japan, Daily Mirror, Daily Mail, Papel, XLSemanal, El País, Tiempo, etc.

El seu treball ha estat exposat en diferents centres d'art de tot el món com l'Aliança Francesa a Dar Es Salaam (Tanzània), Casadelle Donne a Roma (Itàlia), Gobbeling Art Center a París (França), Hotel Mandarin (Kuala Lumpur), Splashlight Studios, Nova York (Estats Units), Palau Robert de Barcelona (Espanya) o el Cercle de Belles Arts de Madrid (Espanya).

Aquest premi és una altra mostra que l'objectiu de f/DKV, centre de fotografia amb causa és convertir-se en un centre de referència a l'Aragó que doni cabuda a projectes fotogràfics d'interès social, vinculats a les causes socials i mediambientals per les quals treballa la companyia des d'un posicionament activista.

Activistes de la salut

El març de 2020, DKV va presentar el seu nou posicionament de marca “Activistes de la salut”, en què apel·la directament la societat a involucrar-se de manera directa en causes com ara la cura del medi ambient, la inclusió de les persones amb discapacitat, l'alimentació saludable, la lluita contra l'obesitat infantil i el benestar de la dona.

Des de fa temps, DKV impulsa iniciatives relacionades amb aquestes causes per divulgar i promoure accions que millorin la salut i el benestar de les persones i del planeta. Projectes com ara #LaHoraDeCuidarse amb el Club de les Malasmadres, que promou que les dones dediquin temps a la seva atenció personal; #DKVapptívate de prevenció de l'obesitat infantil; l'Observatori DKV de Salut i Medi Ambient i la Fundació Integralia DKV en són uns bons exemples.

A Espanya, DKV està implantat en tot el territori nacional amb una àmplia xarxa d'oficines d'assegurances de salut (https://dkvseguros.com/seguros-medicos-particulares/) i consultoris, on treballen gairebé dos mil empleats, que donen servei a més de dos milions de clients.