DKV dona suport a la mirada artística de la crisi de la COVID-19 a través de #ArtistasFrentealCOVID i el projecte CovidPhotoDiaries

Amb #ArtistasFrenteAlCOVID, l'asseguradora anima els artistes a crear obres en agraïment a la tasca del personal sanitari.

“CovidPhotoDiaries”, impulsat per vuit fotoperiodistes espanyols, documenta els efectes de la pandèmia a Espanya. Les fotografies s'exposaran a la Torre DKV.

El programa Arteria DKV és una aposta per noves vies de compromís social i de progrés, utilitzant com a vehicle l'art d'avantguarda.

El desig d'impulsar la innovació i la creativitat en el sector assegurador i sanitari i de contribuir a fomentar aquests valors en tota la societat són l'origen d'Arteria DKV, un programa amb què DKV aposta per noves vies de compromís social i de progrés, utilitzant com a vehicle l'art d'avantguarda.

Per això, DKV ha promogut #ArtistasFrentealCOVID, una campanya d'agraïment a tots els sanitaris que cada dia lluiten contra la COVID-19. L'asseguradora ha demanat als artistes amb qui col·labora habitualment que enviïn mostres artístiques per donar les gràcies al personal sanitari.

Les fotografies de les obres rebudes, de totes les disciplines artístiques, es comparteixen diàriament a les xarxes de DKV. Fins al moment, els participants han estat: Santiago Ydanez, Federico Granell, Olimpia Velasco, Cristina Almodóvar, Marta Barrenechea, Almudena Lobera, Garikoitz Cuevas, Leonor Serrano Rivas, Antonio Montalvo, Ana Talens, Irma Alvárez, Cristina García Bello, Miquel Mont, Diego Delas, Eugenio Ampudia, Ángel Marcos, Sandra Balsells, Ana Palacios, Rodríguez Méndez i Ana H. del Amo.

A més d'aquesta iniciativa pròpia, DKV s'ha unit com a patrocinador a CovidPhotoDiaries. El projecte respon a aquestes preguntes: Com és la vida en confinament? De què està feta aquesta nova quotidianitat? Ho descobrim a través de les fotògrafes Anna Surinyach, Isabel Permuy, Susana Girón i Judith Prat; i dels fotògrafs José Colón, Manu Brabo, Javier Fergo i Olmo Calvo. Alguns d'aquests fotoperiodistes formen part del projecte “Creadores de conciencia”, que DKV va llançar per commemorar el vintè aniversari de les seves accions de responsabilitat empresarial, i que s'ha exposat ja a Barcelona, Madrid, Zaragoza i Gijón.

El compte del projecte a Instagram publica, cada dia, una imatge de cada fotògraf capturada a casa seva, al seu barri, a la seva ciutat… Acompanyen les imatges breus textos, on els mateixos autors o redactors que col·laboren en el projecte contextualitzen, afegeixen sensacions pròpies i amplien les descripcions de llocs, persones i fets.

Aquest treball fotogràfic, fet des de Madrid, Barcelona, Zaragoza, Gijón, Jerez de la Frontera i Sevilla, anirà estenent-se pel territori i construint un relat visual d'una etapa que està canviant les nostres vides.

“CovidPhotoDiaries” cedirà els drets per exposar algunes de les fotografies, més endavant, a la seu corporativa de DKV a Zaragoza.

Iniciatives solidàries de DKV davant la COVID-19

La campanya #MédicosFrentealCOVID, té el suport de la Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI) i la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC), i ofereix telemedicina gratuïta a tothom per resoldre dubtes mèdics. A través de l' aplicació Quiero cuidarme Más, metges voluntaris posen el seu temps a disposició per atendre consultes dels usuaris, amb l'objectiu de descongestionar les urgències. Ara com ara hi ha més de 840 metges voluntaris registrats i s'han atès més d'11.000 consultes, entre clients i ciutadania en general.

Amb la participació del Consejo General de la Psicología de España, la Plataforma del Voluntariado de España i la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología, DKV va posar en marxa també #NingúnMayorSolo, un servei gratuït d'atenció psicosocial, a través del telèfon 976 388 601, adreçat a gent gran amb l'objectiu d'atenuar l'impacte psicològic derivat de la crisi.

També s'ha impulsat la iniciativa #NingúnSanitarioSolo, que pretén donar resposta a la demanda de suport psicològic i emocional del col·lectiu, ja que en la situació de crisi sanitària actual alguns professionals poden estar patint sensació de desbordament en la demanda assistencial, exposició al desconsol de les famílies i temor davant el risc de contreure i transmetre malalties temudes.

A més, DKV ha creat el web dkv.es/misaludemocional amb l'objectiu de dotar d'informació i d'eines a les famílies per tenir cura de la seva salut emocional. Va adreçada a qualsevol persona que vulgui cuidar la seva salut, no només física sinó també emocional.

Totes aquestes iniciatives responen a un exercici de responsabilitat social i de compromís amb la societat del Grup DKV, obert a la col·laboració de tots els qui s'hi vulguin sumar.

El Grup DKV forma part d'ERGO, un dels grups asseguradors més grans a Alemanya i Europa. A Espanya disposa de diverses empreses que cobreixen i que asseguren diferents aspectes, entre elles DKV Servicios, especialitzada en serveis de salut i benestar, que desenvolupa les solucions de salut digital.

Artistes davant la COVID

Comparteix aquesta notícia