Fuentesal & Arenillas guanyen la convocatòria per a joves artistes ‘Primera fase. Programa de producció artística’ de la Comunitat de Madrid i DKV

Es tracta d'una convocatòria conjunta amb DKV Arteria per fomentar les exposicions d'artistes emergents

La Conselleria de Cultura, Turisme i Esports de la Comunitat de Madrid i DKV Arteria han dut a terme la selecció del projecte guanyador de la III edició de ‘Primera fase. Programa de producción artística’ per a la realització de la primera exposició individual d'un artista jove.

El jurat ha estat format per Gonzalo Cabrera, director general de Promoció Cultural; Antonio J. Sánchez Luengo, subdirector general de Belles Arts; Tania Pardo, assessora d'art de la Comunitat de Madrid; Alicia Ventura, comissària i assessora de la Col·lecció DKV; Juan Bautista Peiró, assessor de la Col·lecció DKV, i Juan Canela, comissari independent.

El jurat ha seleccionat el projecte ‘Cubierta brillante, margen delgado’ del col·lectiu Fuentesal & Arenillas, del qual ha valorat la solidesa de la proposta, que continua en la línia de treballs instal·latius en què sintetitzen diferents llenguatges, destacant el dualisme i la relació d'imatges que al·ludeixen a la cultura i la naturalesa. També ha valorat la viabilitat del projecte i la seva adaptació a la sala, de cara a l'exposició que tindrà lloc a la Sala d'Art Jove el juny de 2020, comissariada per Juan Canela.

Sobre "Primera Fase"

La convocatòria ‘Primera fase’ és un programa de suport a l'art jove que, davant les dificultats dels joves creadors per fer mostres individuals més enllà de l'àmbit de les galeries d'art, té per objecte facilitar la realització de la primera exposició individual en un espai de referència al voltant de la creació emergent, la Sala d'Art Jove de la Comunitat de Madrid, i en un entorn professionalitzat pel que fa a mètodes de treball i recursos.

A través d'aquesta convocatòria s'ha seleccionat un projecte la producció i exposició del qual serà a càrrec de DKV Arteria i la Comunitat de Madrid, respectivament. D'aquesta manera, no solament es fomenta la realització de la mostra, sinó que també s'estimula la creativitat d'aquests artistes en comptar amb un import per a la producció de noves obres que formaran part de l'exposició.

La convocatòria ‘Primera fase’ és una col·laboració entre la Comunitat i el programa d'art DKV Arteria a través del qual DKV Seguros promou diferents accions dirigides a fomentar la creació artística, com una via de comunicació i expressió, motor de salut i forma de potenciar el desenvolupament personal. A les anteriors edicions de la convocatòria van ser seleccionats els projectes ‘La distancia que nos separa’ de Marco Godoy (2017), i ‘Espacio relativo’ de Rafa Munárriz (2018).

A Espanya, DKV està implantat en tot el territori nacional amb una àmplia xarxa d'oficines d'assegurances de salut (https://dkvseguros.com/seguros-medicos-particulares) i consultoris, on treballen gairebé dos mil empleats, que donen servei a més de dos milions de clients.

Producció artística

Comparteix aquesta notícia