DKV acull l'exposició “12 razones para quererte” per conscienciar sobre els trastorns de conducta alimentària

Aquesta exposició s'emmarca dins el projecte “Quiérete Mucho” de DKV, que té com a objectiu fomentar hàbits de vida saludable

DKV ha presentat l'exposició “12 razones para quererte”, que consta de 12 pintures que artistes aragonesos han cedit a la Fundació APE i pretén conscienciar-nos sobre la rellevància que els TCA (trastorns de la conducta alimentària) estan tenint a la nostra societat. Aquesta exposició es podrà visitar, per primera vegada, a la Sala Multiusos de la Torre DKV a Zaragoza (av. María Zambrano 31), del 8 de novembre al 8 de desembre.

María Parra, Cristina Guallart, Pilar Faci, Santiago Parra, Miguel Sanz Barnola, Carlos Carnicer Cañada, Conchita de la Cueva, María Galán, Elena Lapeña, Carlota Urgel, Lourdes Llop, Trinidad Serrano Aulló són els artistes que han cedit les seves teles per organitzar aquesta exposició, a la qual s'han afegit dues obres molt especials: un quadre pintat per un grup d'alumnes del Colegio Agustinos de Zaragoza i un dibuix d'Arantxa Recio, més coneguda com a Harsa, que serà la imatge de l'exposició. Aquesta prestigiosa il·lustradora saragossana treballa per a una àmplia gamma de projectes creatius i les seves obres han aparegut en àrees molt diverses (editorial, publicitat, cartelleria, cobertes per a llibres, packaging, moda, disseny, etc.). Ha publicat a Espanya, Mèxic i l'Argentina i ha exposat, també, a Itàlia, Àustria i Escòcia. 

Les obres que formen part de la mostra posen de manifest la necessitat d'eines com l'autoestima, la prevenció i els hàbits de vida saludable a l'hora d'enfrontar-se als TCA. Aquesta exposició, en paraules de Carlos Peralta, fundador i patró de la Fundació APE, “ajudarà a conscienciar sobre la gravetat i el preocupant increment dels trastorns de conducta alimentària en la nostra societat actual. Des de la Fundació APE cerquem iniciatives com aquesta exposició, que tinguin un impacte social i que ens ajudin a traslladar el nostre missatge d'una forma innovadora”.

L'exposició té, també, el suport de la jove escriptora, Beatriz Esteban, que l'any passat va publicar el seu llibre titulat “Seré frágil”, on relata la seva dura experiència personal en enfrontar-se a un trastorn de la conducta alimentària, l'anorèxia. “Els trastorns de la conducta alimentària són malalties silencioses, devastadores i invisibles, que afecten cada vegada més gent. Però no és un infern etern i, gràcies a entitats com la Fundació APE, podem crear més consciència del problema i més esperança pel que fa a la seva recuperació. Perquè si alguna cosa ens demostren exposicions com aquesta és que no estem sols. Que hi ha gent que ens entén i està disposada a ajudar-nos. Hi ha vida més enllà d'un trastorn de la conducta alimentària; aquest és el missatge que comparteixen tots els quadres i que nosaltres també cerquem transmetre”, explica Esteban.

Aquesta exposició forma part d'un acord que DKV i la Fundació APE han signat amb l'objectiu de prevenir i erradicar els TCA. Aquest acord s'emmarca en l'estratègia de la companyia asseguradora per fomentar hàbits de vida saludable i forma part del programa de voluntariat corporatiu de DVK “Quiérete Mucho”, a través del qual professionals de DKV i de la Fundació Integralia DKV contribueixen de manera voluntària a rastrejar Internet per identificar i denunciar les pàgines que fan apologia d'aquest tipus de trastorns, per contribuir a eliminar-les, en col·laboració amb les autoritats i administracions competents.

A més, gràcies a aquest acord, es farà difusió d'hàbits alimentaris saludables entre infants i adolescents a través de conferències i altres actes que organitzarà DVK, com jornades de debat, visites escolars, xerrades, etc.

“Pensem que aquesta exposició encaixa perfectament dins el projecte “Quiérete Mucho”, que estem desenvolupant conjuntament amb DKV. Els destinataris principals dels missatges que enclouen els quadres són els escolars, joves i adolescents, per la qual cosa la nostra intenció és que aquesta iniciativa formi part d'altres de posteriors adreçades a escoles i instituts”. Explica Peralta.

Exposició "12 razones para quererte"

Comparteix aquesta notícia