El projecte “Histéricas, locas y enfermas” guanya el Premi DKV Queremos Más Arte

L'obra de Yaiza González i Santiago Huertas tracta sobre "la constitució del cos de la dona com un cos malalt".

“Queremos Más Arte” ha triat guanyador per a la seva primera edició. Es tracta d'una iniciativa de DKV, amb la col·laboració d'Arteinformato, que consisteix en 2 premis artístics comissariats que culminen, cadascun d'ells, en una exposició virtual. Aquest primer premi gira al voltant de la salut de la dona, uns dels pilars de comunicació de DKV.

El projecte guanyador ha estat “Histéricas, locas y enfermas”, de Yaiza González i Santiago Huertas, per la seva adequació al tema proposat, la salut de la dona, amb una argumentació curatorial estructurada i que posa en relació les obres de diferents artistes, en formats i tècniques diverses, al voltant de la idea de "la constitució del cos de la dona com un cos malalt", amb al·lusions a temàtiques com el trauma i la superació, la pròtesi o la salut mental.

L'altre projecte preseleccionat i que ha quedat com a finalista ha estat "No llegar no es el problema", de Laura Pinillos Villanueva, les obres de la qual aborden la diversitat de les problemàtiques associades als cossos de les dones, així com una multitud de mirades sobre qüestions com la diversitat funcional, els cànons malsans de bellesa, la malaltia mental o la senectut.

La convocatòria es va llançar adreçada als comissaris del nostre país perquè presentessin un projecte expositiu format per obres d'entre 5 i 8 artistes menors de 45 anys. Per al segon premi, que es preveu llançar el setembre, el projecte expositiu haurà de girar entorn de la nutrició i la lluita contra l'obesitat infantil.

El projecte guanyador l'ha decidit un jurat popular, s'ha difós a les xarxes socials i tindrà un doble guardó. D'una banda, una compensació econòmica de 500 euros per als comissaris i 300 euros per a cadascun dels 6 artistes que conformen el projecte. De l'altra, hi haurà una exposició virtual a la plataforma en línia de referència en el sector artístic Arteinformado.

Aquests premis s'integren en el programa d'art DKV ARTERIA, a través del qual DKV Seguros promou diferents accions dirigides a fomentar la creació artística, com una via de comunicació i expressió, motor de salut i forma de potenciar el desenvolupament personal.

DKV aposta fermament per l'ajuda als artistes del nostre país. En aquest sentit, enguany s'ha celebrat, entre d'altres, la tercera edició de la beca Primera Fase, per a la selecció d'un projecte la producció i exposició del qual serà a càrrec de DKV Seguros i la Comunitat de Madrid, respectivament.

També es fan premis d'adquisició en els esdeveniments d'obertura de galeries i es lliura el premi DKV a l'artista emergent per la millor exposició en galeria en els Premis GAC.

 

 

Queremos Más Arte