Visita a Zaragoza l'exposició “Palpando la palabra”

La mostra fotogràfica és una finestra oberta a l'univers dels invidents

La Sala Multiusos de la Torre DKV acull, fins al 15 de març, la interessant mostra amb una trentena de fotografies en blanc i negre, que documenten els grans esforços de persones cegues en països com l'Índia i Egipte i la seva manera de relacionar-se amb l'entorn de través del sentit del tacte.

Fins fa poc més d'un segle, les persones invidents es trobaven al marge de la cultura escrita i es veien limitades a institucions assistencials o a la mendicitat. El seu accés a l'educació no es va normalitzar fins a la creació del sistema d'escriptura Braille, a mitjan s. XIX. Llegir a través del tacte no es limita a la paraula, sinó que s'estén a la percepció i a l'orientació espacial de la persona invident, gràcies a la informació que rep del sentit de l'oïda i del tacte.

Per reflectir aquesta realitat, la Sala Multiusos de la Torre DKV de Zaragoza acull, del 30 de gener al 15 de març, l'exposició fotogràfica “Palpando la palabra”, de Tatiana Donoso i Fernando Moleres, una finestra a l'univers de les persones invidents i la seva manera de relacionar-se amb l'entorn a través del sentit del tacte. No te la pots perdre!

L'exposició s'articula en dos eixos: D'una banda, aborda la part educativa vinculada al braille i el seu aprenentatge i, de l'altra, pretén subratllar la importància del sentit del tacte i l'estret vincle de l'invident amb les seves mans, com a substitut de la vista, mostrant que hi ha altres maneres possibles de mirar i de llegir.

A DKV, apostem per l'art perquè creiem que pot millorar el benestar de les persones. Et convidem a gaudir d'aquesta exhibició i a cuidar-te molt.


 

On som

 
 
Torre DKV - Av. María Zambrano, 31 - 50018 - Zaragoza
Tel.: 976289100
 
Horari de la sala:
Dilluns a divendres: 10 a 21 h.
Caps de setmana: 10 a 13 i 17 a 20 h.

 

Exposició "Palpant la paraula"